Ik stimuleer mensen in hun ontwikkeling zodat zij gaan floreren.

Wil jij het beste uit jezelf als (vitale) leider halen? Nieuwe talenten ontdekken of verder ontwikkelen? Leren omgaan met verandering of transformaties? Ga dan mee op ontdekkingsreis.

Met 37 jaar praktijkervaring – ook op executive niveau – in de financiële- en verzekeringssector op zak, en met een passie voor authentiek en interactief leiderschap; help ik jou en je organisatie te floreren.

“Peter is een eigenzinnig mens die er eigen ideeën op nahoudt en openstaat voor andere zienswijzen. Hij is juist nieuwsgierig naar andere zienswijzen om zo een compleet mogelijk beeld te vormen. Peter is een scherp luisteraar, durft goed door te vragen en snijdt ook controversiële en eventuele gevoelige onderwerpen aan. Hij geeft goed feedback en checkt dit. Hij is ook duidelijk en direct in de communicatie en durft de confrontatie aan te gaan. Soms lijkt dat bot, maar is juist duidelijk en integer. Peter is een non-conformistisch figuur die zich onderscheidend kleedt en gedraagt. Peter gebruikt deze extraversie ook om medewerkers uit te dagen en meer van zichzelf te laten zien. Daardoor is hij ook in staat goed contact met hen te maken.” Jaap

Mijn missie is dat ik mensen stimuleer in hun ontwikkeling zodat zij gaan floreren.

Florerende mensen zorgen voor een florerende organisatie en maatschappij. Mijn visie hierbij is dat ieder mensen van nature veerkracht heeft zodat de mens om kan gaan met veranderingen.

Ik geef je vertrouwen en de verantwoordelijkheid om zelf de regie te nemen of om deze weer terug te krijgen. Ik toon respect voor de mens en zijn omgeving. Ga mee op ontdekkingsreis.

Mijn reis van analyticus tot empathisch inspirator.

Ik ben Peter Krom. Een ervaren corporate professional met een groot empathisch vermogen. Een doener met een scherpe analytische blik. Een gedreven verbinder die vernieuwende verbanden legt. Een betrokken coach met een passie en drive voor performance, authentiek en interactief leiderschap en vitaliteit.

Een gemotiveerde hardloper met de persoonlijke missie om mensen te stimuleren in hun ontwikkeling, zodat zij elke verandering aan kunnen en gaan floreren. Met 37 jaar praktijkervaring – ook op executive niveau – in de financiële- en verzekeringssector op zak, ben ik klaar om mijn eigen missie te gaan leven. Om zelf op ontdekkingsreis te gaan. En mij volop te gaan focussen om jou te helpen bij transformationeel leiderschap.

Aanbod

Het team gaat floreren: groeien, goed draaien en uiteindelijk bloeien. We richten ons hierbij op de talenten en de passies van de medewerkers en hun onderlinge relaties binnen het team. Omdat je als team aandacht geeft aan deze elementen ga je optimaal presteren. We gaan samen grenzen verkennen, opzoeken en doorbreken. Dit kan angstig zijn voor het team maar het leidt wel tot duurzame groei voor zowel het team als de individuele leden. Jullie delen je missie en visie met elkaar zodat er een door jullie gedragen strategie ontstaat met heldere doelen. De medewerkers van het team maken een persoonlijke groei door zodat het team in staat is haar doelen te bereiken. Het team gaat, vanuit de passie en het talent, meerwaarde toevoegen aan de organisatie.

 

Dit doe ik met behulp van leiderschapsprogramma’s, teamanalyse en -ontwikkeling, intervisie en coaching. Als basis hanteer ik hiervoor, afhankelijk van de behoefte van het team, de Theorie U (Otto Scharmer) of Team Up (KeyQuest). Dit zijn bewezen methodes die teams ondersteunen om succesvol te worden. Zij geven inzicht in het functioneren van teams en wat er nodig is om dit te verbeteren.

 

“Peter richt zijn focus op het team: het team zodanig in staat stellen dat het optimale prestaties kan leveren. Hij vindt het belangrijk dat het team voldoende verantwoordelijkheid kan en wil nemen en moedigt dit ook aan. Peter houdt rekening met ieders belang en ontwikkeling zonder het team als geheel uit het oog te verliezen. Door je kwetsbaar op te stellen kun je je verder persoonlijk ontwikkelen. Naast het actief stimuleren, vormen Peter zijn houding en gedrag ook indirect een stimulans tot vitaler functioneren.” Dennis

 

“Peter is vooruitstrevend en graag wil meedenken over verandering en innovatie. Hij staat open voor verschillende perspectieven en verwelkomt kritische blikken op de status quo. Peter is de facilitator en stimuleert mensen in teams om kritisch te blijven, innovatie te omarmen en meer van hunzelf te laten zien. Persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Ten slotte is Peter goed in het geven van feedback en is hij niet bang om de confrontatie aan te gaan. Kortom, Peter zorgt dat medewerkers hun kwaliteiten beter benutten.” Chris

Jij staat als mens centraal met alles wat al in je “rugzak” zit. Je krijgt, o.a. door middel van zelfreflectie, inzicht in je gedrag en het effect hiervan op de ander. Wanneer je de opbrengst van je eigen gedrag en dat van de ander begrijpt, kun je samen effectiever doelen behalen.

Met individuele coaching gaan we samen aan de slag met het ontdekken, concreet maken én behalen van jouw persoonlijke doelen. Diverse vragen komen aan de orde:

  • Wat voor effect heeft jouw gedrag op de ander?
  • Welk gedrag is gewenst om je doelen te bereiken?
  • Welk gedrag wil je vermijden om effectiever je doelen te gaan bereiken?

We gaan samen op ontdekkingsreis waarbij je in de praktijk ervaringen op gaat doen en stappen gaat zetten. Je gaat met behulp van eigen casussen reflecteren op je gedrag en handelen. Je gaat voelen dat blokkades bij je gaan ontstaan. Tegelijkertijd ga je ontdekken dat het lonkende perspectief van successen behalen je stimuleert om op een positieve en inspirerende wijze naar nieuwe uitdagingen te kijken. Je bent in staat om andere mensen op jouw wijze te inspireren ook het beste uit zich zelf te halen.

We maken samen een “op maat gesneden” product dat afhankelijk is van jouw vragen. Jij kunt hiermee direct aan de slag gaan in je dagelijkse praktijk. Inspiratie, interactief gedrag, uitdagend met een vleugje sportiviteit en humor zijn mijn elementen die ik graag gebruik om jouw ontdekkingsreis succesvol te laten zijn.

“Ik heb Peter hierin leren kennen als iemand die op een open, onbevooroordeelde en eerlijke manier mensen begeleidt (en beter laat presteren). Hij zet je aan tot denken en heeft hierdoor mijn ogen geopend. Last but not least is Peter een fijn, amicaal persoon om mee samen te werken.” Krijn

“Peter gives you the freedom and ability to work independently. He is not looking for someone to be a “yes man” but instead wants critical thinkers. He gives the people the space to challenge him and others. He is the facilitator of ensuring that people think differently, critically and insists that people ask questions. It is therefore important for him that you push yourself outside your comfort zone so that you continuously develop as a person. In addition he is a strong advocate for vitality and his aptitude and personality make him an excellent coach. Peter gave me valuable feedback on the areas I could improve for the future but also ensured that he gave me the tools to kick-start my career.” Nazar

Jou helpen floreren

In een wereld die continu in beweging is, is er één constante: verandering is alom. Of het nu gaat om nieuwe manieren van werken, technologische innovaties of nieuwe samenwerkingsverbanden. Organisaties zijn in transformatie. Ménsen zijn in transformatie. Veerkracht, aanpassingsvermogen en helder leiderschap zijn belangrijker dan ooit. Daar wil ik een steentje aan bijdragen.

Ik inspireer je om als leider in beweging te komen en een stap in je carrière of leven te zetten. Help je om daarmee bij te dragen aan de doelstellingen van jouw organisatie en meerwaarde te creëren als bedrijf. Laat zien wat voor gedrag hoort bij inspirerend en transformationeel leiderschap. Verbind je met jouw persoonlijke of professionele doel. Kijk met een frisse blik naar complexe vraagstukken. Help je te ontdekken waar jouw talenten liggen. Adviseer je hoe je als mens met verandering om kan gaan en hoe je jouw team of omgeving daar in mee kunt nemen. Stimuleer je in je ontwikkeling. Coach je om jezelf te zijn. Help je om te floreren.

boardroom-brainstorming-business-2977547

Contact Opnemen

Klaar om samen op ontdekkingsreis te gaan? Laten we kennismaken.